Handelsträdgården Dahlias Blommor grundades 2003 av Louise och Johan Jardstål. Namnet Dahlias kommer av Louise Farmor som hette Dahlia och var väldigt intresserad och kunnig på växter. Hon hade stora trädgårdsland i Malmslätt och drev fram sommarblommor. Man får hoppas att namnet bringar tur i växtsammanhang eftersom både Louise och hennes dotter Ebba heter Dahlia i mellannamn. Dahlia är också en väldigt vacker blomma!

Hela växthuskonstruktionen var en skapelse av Johan och hans barndomskamrat Mats Anderson, Bergs Tomatodling, samt med mycket hjälp från släkt och vänner. Genom åren har odlingen fått byggas om och kompletteras, ibland med hjälp från naturen i form av ”Gudrun” eller rikliga snömängder och ibland faktiskt av planerade åtgärder. Väggar och tak byttes på två av tre hus 2009 och det tredje fick ny beklädnad 2010 i form av kanalplast.

Dagens odling har en modern och miljövänlig uppvärmning bestående av en panncentral eldad med flis. Denna central stod klar inför säsongen 2010.

Perennagården invigdes 2008. Inriktningen på växterna i perennagården är gammeldags perenner, de sorter man hade i trädgården förr. Idag finns över 100 sorter att välja mellan.